Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Νεκτάριος Δαπέργολας (Βιογραφικό)


Γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το 1992 και διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας από το 2000.

Το συγγραφικό επιστημονικό του έργο σχετίζεται κυρίως με ζητήματα σλαβικών εγκαταστάσεων και εθνολογικών ανακατατάξεων στα Βαλκάνια κατά τη Μεσαιωνική Περίοδο, έχει όμως ασχοληθεί σε βάθος και με άλλα ζητήματα, όπως οι πολιτικές εξελίξεις του 9ου αιώνα, οι βυζαντινοβουλγαρικές σχέσεις κατά τη Μέση Βυζαντινή Περίοδο, η διοικητική οργάνωση της βυζαντινής Θράκης, κ.α. Κατά το παρελθόν έχει διδάξει Ιστορία στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του Δ.Π.Θ. (2007-2010), καθώς και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές Νοτιοανατολικής Ευρώπης» του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. (από το 2006 ως το 2011).

Από το 2010 έως και το 2016 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος».

Πέραν των αυστηρά επιστημονικών του μελετών, που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά, αρθρογραφεί εδώ και πολλά χρόνια σε διάφορα έντυπα και ιστοσελίδες, πάνω σε πολιτικά, εκπαιδευτικά, ιστορικά, πνευματικά και άλλα ευρύτερου ενδιαφέροντος θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου