Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Αλέξανδρος Στεφανόπουλος (Βιογραφικό)


Ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος είναι δημοσιογράφος και ενταγμένος στο εκκλησιαστικό, και εν συνεχεία με την ολοκλήρωση των πανεπιστημιακών σπουδών του, στο θρησκειολογικό ρεπορτάζ από το 1985. Έχει εργαστεί και συνεργαστεί με δεκάδες γνωστά και συστημικά Ελληνικά ΜΜΕ από το ξεκίνημα της επαγγελματικής πορείας του έως σήμερα(2017).

Το 2015 συμπλήρωσε 30 χρόνια συνεχούς επαγγελματικής πορείας. Έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση σε επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και την Νέα Υόρκη.

Έχει εργαστεί επί σειρά ετών : Στον ΣΚΑΙ (ραδιόδφωνο και τηλεόραση), Στο star. Tele City (Γιωργ. Καρατζαφέρη) κ.α. τοπικά δίκτυα, ενώ υπήρξε μόνιμος συνεργάτης επί σειρά ετών στα περιοδικά status, flash, Out, DIVA, KLIK, MEN, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ κ.α. έχει εργαστεί επίσης στις εφημερίδες ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, «Η ΠΡΩΙΝΗ», «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», ΑΚΡΟΠΟΛΗ, 24ΩΡΕΣ, ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, ΑΠΟΨΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, και σε αρκετές εβδομαδιαίες. Τελευταία συνεργάστηκε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (2006-2012) και στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ(2012-2013).

Επίσης αρθρογράφος για θέματα Ορθοδοξίας και Θρησκειών σε Γαλλικά, Ρωσικά, Αμερικανικά και Τουρκικά έντυπα. Κορυφαίο δημιούργημα του, και αυτό που τον καθιέρωσε παγκοσμίως –παρά το ιδιαίτερο χαμηλό προφίλ που διατηρεί εκ πεποιθήσεως - είναι το διεθνούς φήμης, το πρώτο και μοναδικό θρησκειολογικό περιοδικό έως σήμερα στο είδος του «ΘΕΟΣ& ΘΡΗΣΚΕΙΑ / GOD &RELIGION». Το εξέδωσε στην Ελλάδα με τον γνωστό εκδότη Άρη Τερζόπουλο, από το 1999 έως το 2001. Κυκλοφόρησε σε 12+1 μοναδικά συλλεκτικά τεύχη τα οποία σήμερα βρίσκονται σε περισσότερες από 300 βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένου και των βιβλιοθηκών γνωστών θρησκειών ανά τον κόσμο. Το God Religion κυκλοφορούσε ταυτόχρονα στην Ρωσία (με ρωσική έκδοση) και στην αγγλική του έκδοση στην Ευρώπη, στην Αφρική και τις ΗΠΑ (ελληνική και αγγλική έκδοση). Έχει κάνει –και συνεχίζει να κάνει - πολιτικό ρεπορτάζ με έμφαση στα εθνικά ζητήματα. Ειδικότερα έχει ασχοληθεί με το κεφάλαιο του Ελληνισμού των ΗΠΑ. Έρευνα για την οποία χρειάσθηκε να εγκατασταθεί επί σειρά ετών στην Νέα Υόρκη{1995 – 2013}

Η μέχρι σήμερα δημοσιογραφική πορεία του τον κατατάσσει στην ερευνητική δημοσιογραφία με 10αδες υποθέσεις που έχει συνδεθεί το όνομα του. Από το 1995 βρέθηκε στην Νέα Υόρκη ως συνεργάτης –συντάκτης της ιστορικής εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ η οποία σήμερα στην νέα της μορφή (ως ηλεκτρονική διαδικτυακή έκδοση) ανήκει σε εταιρία στην οποία μετέχει ως ανώτατο επιτελικό διευθυντικό στέλεχος. Μόνιμα εγκαταστάθηκε το 2000 στην πολιτεία της ΝΥ.

Στα τέλη του 2003 δημιούργησε το GreekAmericanNewsAgency με την μορφή Blog – το πρώτο Blog έλληνα δημοσιογράφου στο παγκόσμιο διαδίκτυο - το οποίο λίγο αργότερα, στις αρχές του 2006 μετεξελίχθηκε σε εταιρία. Σήμερα κατατάσσεται ως διακεκριμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο με ένα ισχυρό καθιερωμένο brad name και καταξιωμένο πρακτορείο με δεκάδες δημοσιογραφικές έρευνες και με περισσότερους από 300 γνωστούς αρθρογράφους των οποίων τα κείμενα φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση εδώ και μια 12ετια.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε δεκάδες συνέδρια στην Ελλάδα την Ευρώπη, την Ρωσία και τις ΗΠΑ ενώ έχει οργανώσει και συνέδρια στην Ελλάδα, με πιο γνωστό το παγκόσμιο συνέδριο στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών κ Λεβαδείας (επί Ιερωνύμου και νυν Αρχ. Αθηνών κ Πάσης Ελλάδος) με θέμα «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ» το 2000 με περισσότερους από 1000 σύνεδρους και στις ΗΠΑ την 1η Κληρικολαϊκή συνέλευση για την Παραδοσιακή Ορθόδοξη Εκκλησία (ΓΟΧ) των ΗΠΑ επί Αρχιεπισκόπου Παύλου το 2004 . Έχει οργανώσει επίσης διεθνή συνέδρια και αυστηρά κλειστά meetings για ειδικού ενδιαφέροντος θέματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Την τελευταία περίοδο είναι μόνιμος αρθρογράφος του έγκυρου πολιτικού πατριωτικού περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ ενώ είναι τακτικός αρθρογράφος ( bloger) της ελληνικής έκδοσης της Huffington Post.


Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1966 στις 21 Απριλίου. Είναι απόφοιτος επίσης δωδεκαετούς κλειστού κολεγίου - Ορθόδοξου θεολογικού οικοτροφείου της αδελφότητος Θεολόγων «Η ΖΩΗ» στον Πειραιά και την Αθήνα και πνευματικό τέκνο του αείμνηστου φλογερού Θεολόγου και Πατριώτη Αλέξανδρου Βάμβα. 


3 σχόλια:

  1. Πολύ σπουδαίο βιογραφικό. Πολλά ταλέντα σας έδωσε ο Θεός. Υπάρχει όμως μια ατέλεια.Έχετε
    δύο παιδιά.Γράψτε κάτι και για τη μητέρα των παιδιών σας. Με τιμή stav.@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή